2014. dec 14.

Blog-video-game

írta: ChenxZsani
Blog-video-game

Ma délután indul a Decemberi UHC. Egy jó közösség együtt játszik, összesen 50 fő, köztük szerencsés nézők is. Idén utoljára. Feszült izgalomra és sok nevetésre lehet számítani. A végén pedig csak egy maradhat!

 

UHC az Ultra HardCore rövidítése, adott esetben a Minecraft vanilla olyan játékmódja, melyben nem gyógyulsz olyan könnyen, mint survival módban. A játék lényege pedig, hogy te legyél az utolsó életben maradt. Mivel nem végelgyengülésben kell meghalni, így a piszkos munka is Rád marad igen, meg kell ölni mindenkit. A játék élét és durvaságát erősen csillapítja, hogy a grafika messzebb van a valóságtól, mint más játékok esetében. Közösségi játék révén viszont nagyon szórakoztató.

Nem csak a játékban résztvevők számára. Népszerű szórakoztató videók készülnek főleg a youtube-ra az ilyen játékokról. Amelyek több médiaműfajt is súrolnak, de beilleszteni egyikbe sem tudnám őket.

A blogvideók legújabb formája a gamer blog videózás, ami egy olyan műfaji kavalkád, amellyel összegyűjthetjük a klasszikus rádiózás kedvelőit, egybe a gamerekkel, és a blogvideó készítőkkel, és ezek közönségével. Talán senki nem definiálta még így ezt a stílust, mert a gameplayek felvétele eredetileg játékok bemutatására, tutorial videók készítésére volt hivatott, de ha a videós sok nézőt szeretne, bizony le kell őket kötni valamivel, így beszélni kell akkor is, ha a játékban nincs esemény. Egyéni stílustól függően lehet poénos, véleményközlő, vagy én-blog jellegű is a videó nem játékról szóló része. Csapatosan együtt játszó egyedek egymással is beszélgetnek, ami már a rádiós stílus felé hajlik, van aki kellemes aláfestő zenékkel próbálja a videóit népszerűbbé tenni.

A játékról érdemes tudni, hogy lehet egyénileg, vagy kisebb csapatokban játszani. Sokat számít az alapjáték ismerete, a gyors észjárás, hidegvér, kreativitás, határozottság. Senki ne kezdje a Minecraft-tal való ismerkedést egy UHC-val, mert egy életre elmegy a kedve a kockák kockavilágától. Megeshet, hogy amíg alapeszközöket készítesz, mögéd oson valaki, és hamarabb lecsap, minthogy kiléphetnél a craftolásból. Ezen kívül arra is vigyázz mit mondasz, mert bármi amit a szádon kiejtesz, árulkodó lehet a hollétedre vonatkozóan, vagy a fejlettségi szintedet leplezed le vele. A gyanús hallgatás ugyan ilyen hiba.

Nari szervezésében indul ma a Minecraft UHC 7. évadja, melyen nem csak a Naricraft és a Chillcraft tagjai vesznek részt, de a nézők közül is bekerülhetnek a játékba a szerencsésebbek. Ez a játék most egyéni felállásban játszható, és több fordulós lesz. 10-en indulnak egy-egy fordulóban. Ilyen esetben a társaság együtt marad beszélgetni. Videókészítés szempontjából ekkora létszámnál ez az ideálisabb. Csapatos játéknál a csapatok külön csevegő szobákba kerülnek, ahol csak a saját csapattársaikkal kommunikálhatnak. Így ahány csapat, annyiféle videó verzió készülhet. Meg lehet később nézni az összes verziót, minél több szemszögből átélni az eseményeket.

A közönség javarészt 10-16 éves korosztály, de akadnak ennél jóval idősebbek. A felnőttek között is vannak, akiket megfog, és szórakoztat mind a játék, mind a videó készítés, vagy a videónézés. Van aki szappanoperákat néz, más meg gameplay videókat. A nézők nem csak utólag nézhetik és hallhatják kedvenc videósaikat, hanem realtime találkozhatnak is velük néhány neves eseményen, mint például a PlayIT, a PlayKid, OVS feszt. Ezeken a rendezvényeken játékok, játékosok, technikai eszközök kerülnek bemutatásra, és bemutatkozásra, aki türelmes és szerencséje van aláírást is kaphat a kedvenc videósától. Valamint igazi ereklye egy közös fotó velük.

Végül íme egy videó, a kedvenc évadomból. Jó szórakozást hozzá!

 

 

Szólj hozzá

blog pc játék game videó kocka minecraft uhc